Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2012 22:41 - Несмешен плач
Автор: pi4olin4o Категория: Лични дневници   
Прочетен: 592 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 10.12.2015 22:17


Втори юни! И ние вкупом пак сме горди- не е ясно с какво, но на мегдана го декларираме , ....в прав текст: "А ....Ботев.. как , разбира се,най- великият"!
Защо?- пак никой не е в час.. но сме горди.
Пълни глупости , щото тия гордите сме тези , дето се прецакваме непрекъснато.Строим с полуасфалт, купуваме сирене с вода, крадем от старческите домове , източваме предприятия, лепим си циците ,докато вървят молби за болни хора...мога да изреждам до утре..
Как не се намери един човек-интелигент, полуинтелигент  -от тия дето са с усещане за всичкост -да обясни защо Ботев значи свят, цивилизация, изключителност, общочовечност..Имаше в България мъжки времена, сега вече ги няма . 
А Ботев се става най- вече от вкъщи , от дома , от родителите...Как иначе на 20 години, когато всички ,дори във времената  на робството ,копният за любов и щастие , ти ще извикаш , че се отказваш от  личната радост в името на свободата , и ще тръгнеш сам да  сваляш империя.
Ботев е гений, извъннационален, защото за него свободата е свръхценност.Той знае, че само свободният човек може да докаже на какво е способен и само свободният народ може да разскрие истинския си потенциал.Този човек не остава в блатото на плача и самооплакването, докато другете българите са под юргана с мечтата за щастие, а просто тръгва на битка
И тук е най- важно да се знае, че баща му-Даскал Ботьо Петков- е един от светлите учители на Възраждането, учил и самия Вазов , а майка му е родолюбец така, както само неукият човек обича -святото,без претенция , но с пълна отдаденост.
Затова"сърце не трае да гледа турчин , че бесней над бащино ми огнище"
Просто  Ботев не е научен да бъде друг-не приема полуживот ,полурод ,полусъдба..........
Ботев е яснотата на истината ,толкова кристалновярна, че днес вече е неясна.
И в това е драмата.Не може и тук , и там..Има моменти в историята на всяка нация ,когато лъжата е убийство, страхът и лицемерието също.
И искам да кажем , ние гордите ,с какво на него му беше по-лесно да тръгне сам, защото друго не знае, не приема , не може..А ние си можем да се трепем по пътищата , да мечтаем само за пари и слава, да търпим всеки тъпоумник да издевателства над нас..Златки, Патки и всякаква измет са на екран, а децата , и то от семейства с претенции, не знаят какво значи думата "утро".
Та , ако на някого му пука за Ботев , може и да не се гордее , но да прочете стиховете му.
Така ще разбере всичко!!!
Винаги сме вървяли като овце на заколение-"Гергьовден",
Винаги"крещим ,но щом изтрезнеем.." забравяме за какво беше думата-" В механата",
Винаги"патриот е душа дава ,братя ,но не свойта , а на народа"-"Патриот"
И да искам не мога да го кажа накратко..просто Ботев има двадесет стихотворения и ако човек иска да е личност от 21 век и да узнае кои са общочовешките ценност,трябва да ги прочете..Иначе всеки простак ще ни води за носа,ще се въртим като пумпали  ту наляво ,ту надясно ,за да стигнем до никъде.Спрете да се гордеете ,просто прочетете 20 стихотворения.Аман,бе!



Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pi4olin4o
Категория: Лични дневници
Прочетен: 113348
Постинги: 107
Коментари: 46
Гласове: 465
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930